Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΠΟΕΣΥ - ΕΣΗΕΑ - ΕΣΗΕΜ-Θ: Κατηγορηματικά αντίθετες στη μεθόδευση και στον εκβιασμό

Δίμηνης διάρκειας και χωρίς καμία δυνατότητα ανανέωσης θα είναι οι συμβάσεις των 589 θέσεων, που έχει προκηρύξει το υπουργείο Οικονομικών για το μεταβατικό στάδιο λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Η ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος αγνοεί την πολιτική συμφωνία για 2.000 εργαζόμενους της ΕΡΤ και προϊωνίζει αδιαφανείς διαδικασίες για τους 1.400 ενδιαφερόμενους, των οποίων οι θέσεις δεν περιλαμβάνονται στο οργανόγραμμα.
Οι δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας απορρίπτουν ως μεθοδευμένη και εκβιαστική την προκήρυξη θέσεων από το υπουργείο Οικονομικών. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών καλεί όλους τους δημοσιογράφους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να μη συμπράξουν στον εξευτελιστικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, που οδηγεί στον περαιτέρω έλεγχο και χειραγώγηση της ενημέρωσης.
Η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει οτι «η συναίνεση των δημοσιογράφων να αποδεχθούν ως εργοδότη το Υπουργείο Οικονομικών υπό την ομηρία, μάλιστα, δίμηνης σύμβασης, που ζητεί η Κυβέρνηση, αμφισβητεί στην πράξη αυτήν καθ’ αυτήν την υπόσταση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος».
Την αντίθεσή της εκφράζει και η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας - Θράκης, παραπέμπει στις καταστατικές αρχές και αξίες του σωματείου και καταλήγει ότι «το ατομικό δικαίωμα κάθε δημοσιογράφου περνά σε αυτή τη φάση μέσα από το συλλογικό αίτημα, όπως ορίζουν οι καταστατικές αρχές και αξίες της Ένωσης. Όσοι επιλέξουν να συμπράξουν οφείλουν να γνωρίζουν ότι δεν βλάπτουν μόνο τους συναδέλφους τους, αλλά συμβάλλουν στην de facto κατάργηση της ΕΡΤ3».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου